недеља, 9. август 2015.

Istrazivanje i bioremedijacija zagadjenja u zemljistu i podzemnoj vodi


Postovane Kolege,

Prvi projekat istrazivanja zagadjenja smo uradili jos davne 1997. godine i u pitanju je bilo zagadjenje od poljoprivredne proizvodnje (nitrati). Dve godine kasnije uradjen je magistarski rad koji je pokrivao incidentno zagadjenje od izliva prevrnute cisterne sa naftom i uticaj na izvoriste u Vrbasu. Godinu dana kasnije, lider naseg tima Dr Dragan Kaludjerovic, boravio je u Severnoj Americi i radio na raznim lokacijama sa zagadjenim zemljistem i podzemnim vodama.

Svoja iskustva iz Severne Amerike, Dr Dragan Kaludjerovic je preneo u doktorsku disertaciju koja je odbranjena 2008. godine sa nazivom disertacije "Prirodno preciscavanje izdani".

Trenutna istrazivanja u Centru za primenjena naucna istrazivanja u vodosnabdevanju i remedijaciji obuhvataju upotrebu emulsifikovanog biljnog ulja u bioremedijaciji kao i tehnike molekularne biologije u zastiti zivotne sredine.

Nasa predavanja kao i predavanja nasih kolega sa kojim saradjujemo mozete videti na delu naseg web sajta koji je vezan za istrazivanja zastite zivotne sredine, klikni ovde.

Ukoliko na vasem zemljistu ili u podzemnoj vodi imate zagadjenje organskog (naftni ugljovodonici, hlorovani rastvaraci..) ili neorganskog porekla (teski metali, nitrati..) javite nam se i nasi eksperti ce vam objasniti opcije i predloziti istrazivanja ili remedijaciju  
Nazovite nas za dodatne informacije i zakazite sastanak sa nasim timom u Beogradu. Ako Vam je problem da dodjete u Beograd mozemo da uspostavimo video konferenciju preko Skype.

SVE KONSULTACIJE SU BESPLATNE! Na raspolaganju smo vam! 

Нема коментара:

Постави коментар