субота, 24. мај 2014.

NOVO - primenjena naucna istrazivanja iz oblasti kolmiranja bunara iz Holandije i USA

Postovane Kolege,
Tokom 2012te godine u Holandiji su na lokalnim izvoristima podzemne vode zavrsena naucna istrazivanja o mehanickom kolmiranju bunara. Zahvaljujuci nasoj internacionalnoj saradnji dobili smo ta istrazivanja i nakon analize mozemo da zakljucimo da pomenuta istrazivanja imaju veliki prakticni znacaj i u nasem regionu.

Ukoliko zelite da saznate vise kako mozete da smanjite opadanje izdasnosti bunara, ustedite na troskovima regeneracije i ustedite na energiji koja se trosi sa dodatnim snizenjem koje nastaje usled kolmiranja javite nam se. Takodje, za prvu informaciju pogledajte link za Centar za regeneraciju bunara, kliknite ovde
Zatrazite sastanak sa nama u Beogradu i imacete sve informacije! Mozete nas nazvati svaki dan od 10-22 na +381-(0)-62-965-1748

SVE sto Vam treba za podzemne i povrsinske vode, zemljiste i vazduh na jednom mestu!


Posetite nasu web stranu sa opremom za istrazivanje podzemnih i povrsinskih voda, zemljista, vazduha i zastiti zivotne sredine, puno informacija, puno opreme, najbolji svetski proizvodjaci,  kliknite ovde

недеља, 18. мај 2014.

VAZNO - DOPRINOS nauci iz Roscoe Moss kompanije - disertacija o projektovanju bunara

Postovane Kolege,
Na linku http://roscoemoss.com/wp-content/uploads/publications/fla.pdf mozete usavrsiti Vase znanje o projektovanju bunara i skinuti najnoviju disertaciju o projektovanju bunara koju je finansirala firma Roscoe Moss.
    
Toplo Vam preporucujemo link na deo web sajta Roscoe Moss o projektovanju bunara gde imate zaista vrednu kolekciju dokumenata o bunarima, klinknite ovde

Zatrazite sastanak sa nama u Beogradu i imacete sve informacije! Mozete nas nazvati svaki dan od 10-22 na +381-(0)-62-965-1748

среда, 14. мај 2014.

Uticaj bunarskog zasipa na mehanicko kolmiranje bunara

Postovane Kolege,
Naziv nase organizacije je Centar za primenjena naucna istrazivanja u vodosnabdevanju i remedijaciji i ovim emailom zelimo da opravdamo taj naziv. U pitnju je nesto sto se obicno misli da se zna ali je u praksi veoma cesto zaboravljeno - rec je o karakteristikama zasipa koji se polaze oko bunara.

Karakteristike zasipa imaju dva oprecna zahteva:
  • zasip mora biti dovoljno fina da bi zaustavio cestice izdani da udju u bunar
  • zasip mora biti grub da bi smanjio hidraulicke gubitke u zoni bunara
Slika iznad je od autora Saucier-a (1974) koji je dokazao da d50 granulometrijske krive zasipa i izdani moze da se koristi za odredjivanje karakteristika zasipa. Sa slike se vidi da ako je odnos izmedju d50 zasipa i d50 izdani manji od 4 doci ce do smanjenja hidraulickih karakteristika a isto vazi i ako je taj odnos veci od 6. Samo u dijapazonu od 4-6 zasip ima pravilne karakteristike. Ovo je prihvaceno u naucnoj javnosti vec duze vreme. 


Zatrazite sastanak sa nama u Beogradu i imacete sve informacije!
Mozete nas nazvati svaki dan od 10-22 na +381-(0)-62-965-1748

петак, 9. мај 2014.

Sve na jednom mestu! Oprema za monitoring i uzorkovanje za vodu, vazduh i zemljiste - pogledajte novi web sajt!

Postovane Kolege,
Zaista vredna nova saradnja sa Kanadskom kompanijom ERE Inc, sve sto Vam treba od opreme za vazduh, vodu i zemljiste na jednom mestu!
Uverite se i kliknitne na ERE Inc web sajt www.ereinc.com
Od proizvoda koje Vam za pocetak predstavljamo je Recover All sistem koji radi separaciju nafte od vode i preciscava naftne ugljovodonike iz prljave vode. Pogledajte video klip od 3 minuta na YouTube, kliknite ovde , o ovom zaista vrhunskom sistemu.
 
Zatrazite sastanak sa nama u Beogradu i imacete sve informacije!
Mozete nas nazvati svaki dan od 10-22 na +381-(0)-62-965-1748

среда, 7. мај 2014.

NOVA GENERACIJA biobarijera za remedijaciju naftnih ugljovodonika i drugih zagadjenja

Kliknite ovde za vise informacija o aerobnim biobarijerama


Postovane Kolege,
Zagadjenja kao naftni ugljovodonici, fenoli, krezoli i PAHovi uspesno se tretiraju u podzemnim vodama i zemljistu aerobnom biodegradacijom. Prirodni kiseonik u podzemnim vodama i zemljistu se brzo potrosi tako da mora da se nadoknadi. To je upravo zadatak OXY-D-FUSE vreca koje se postavljalju u pijezometre i otpustaju kiseonik koji je u obliku kalcijum peroksida. Vise pijezometara sa OXY-D-FUSE vrecama formiraju aerobnu biobarijeru koja uspesno tretira gore pomenuta zagadjenja.
 
Zatrazite sastanak sa nama u Beogradu i imacete sve informacije!

недеља, 4. мај 2014.

NOVO - usluge satelitskog snimanja jezera, akumulacija i terena

Ukoliko radite sa vestackim akumulacijama i jezerima podsecamo Vas na nasu uslugu satelitskog snimanja jezera i vestackih akumulacija. Saradjujemo sa americkom kompanijom Blue Water Satelite i toplo Vam preporucujemo da pogledate njihov web sajt, kliknite ovde.

Na slici iznad mozete da vidite koliko korisna moze da bude informacija sa satelita, prikazani su sedimenti koji se unose u jezero i preko kojih se unosi fosfor usled cega dolazi i do bujanja algi.
Zatrazite sastanak sa nama u Beogradu i imacete sve informacije!

четвртак, 1. мај 2014.

Dopunsko vodosnabdevanje Beograda leti uskladistenjem vode ispod grada u dubokoj izdani (akviferu)

Postovane Kolege,
Slika iznad preuzeta je iz casopisa Voda i sanitarna tehnika iz 2004. godine u clanku uradjenom od strucnjaka iz Geozavoda. Na njoj se vidi postojanje krecnjacke izdani ispod Beograda koja se moze iskoristiti kao rezervoarski prostor za uskladistenje vode.
   
Poznato je da leti Beogradu nedostaje vode a da je zimi zbog smanjene potrosnje ima dovoljno. Upravo je ova situacija osnova tehnike ASR (aquifer storage and recovery) tj. vestackog prihranjivanja dubokih izdani (akvifera) bunarima. Svetski ekspert na ovu temu, sa mnogo uspesnih projekata sirom sveta, gospodin David Pyne, autor knjige:

Aquifer Storage Recovery: A Guide to Groundwater Recharge Through Wells. 2nd Edition, 2005. USA (slobodno prevedeno "Vodič za prihranjivanje izdani (akvifera) kroz bunare"

je u telefonskom razgovoru potvrdio ovu mogucnost upravljanja vodnim resursima u Beogradskom izvoristu.

Ova tehnologija je u usponu i trenutno ima preko 500 bunara dvojne namene u Sjedinjenim Americkim Drzavama i drugim zemljama u svetu. Jedan od razloga za siroku primenu ove metode u SAD je ekonomski razlog, ova metoda znatno pojeftinjuje cenu iskoriscavanja podzemne vode.  
 
Javite nam se da bi ste saznali vise - nas mobilni je +381-(0) - 62-965-1748!
 

Mi smo jedini u regionu koji rade sa ovom naprednom tehnikom upravljanja vodnim resursima!