субота, 4. децембар 2010.

Program za 3D vizuelizaciju i GIS - Enviroinsite



Enviroinsite, http://www.enviroinsite.com/ , se reklamira kao On Every Desktop, što bi otprilike značilo Enviroinsite na svakom desktopu. To je program sa kojim je moguće raditi vizualizaciju hidrogeoloških podataka a ujedno kao i GIS centar.

Za istraživanje ovog programa dovoljno je skinuti demo verziju sa web sajta koja je potpuno funkcionalna 30 dana što je dovoljno da se nauči rad sa programom. Osnova programa je baza podataka u excel formatu sa kojom se kasnije manipuliše u programu. Naravno, potrebno je neko vreme da se ovlada programom ali on nije previše komlpikovan.

Za mogućnosti programa najbolje je posetiti web stranicu http://www.enviroinsite.com/ei0_features.html na kojoj se nalaze slike koje najbolje demonstriraju šta se sa programom može sve uraditi. Posle testiranja autor ovog posta je posebno bio zadovoljan za mogućnosti primene programa za potrebe prikaza zagađenja kako u planu tako i u profilu. Najveći deo posla je unos podataka u excel tabelu sa kojom se kasnije lako manipuliše.

Cena programa je zaista povoljna, 400 US$, i ovaj program može da zameni nekoliko drugih koji se koriste kod nas na prvom mestu zbog postojanja piratskog tiržišta, a to su AutoCad, Surfer, Corel i slični programi.

Za sve druge informacije o programu možete nas pitati na email advancedgwt@gmail.com ili na telefon +381-(0)62-965-1748

Нема коментара:

Постави коментар