понедељак, 25. јануар 2010.

"Dongle" za ARANZ Hydro je stigao!


Kao što je bilo pomenuto u prethodnom postu ovog meseca, ARANZ Hydro je novi program za formiranje konceptualnog hidrogeološkog modela. Prve informacije su bile obećavajuće u smislu da program nudi nešto novo na tržištu što je i bio razlog da kontaktiram novo zelandskog proizvođača za testiranje programa.

U veoma kratkom roku, 10ak dana, stigao mi je na poštu dongle za program tako da ću u sledećih nekoliko nedelja moći da testiram ARANZ. Cene za ovakve programske pakete su ranije bile blizu 10000 US$ što je bio i razlog da programi nisu bili šire rasprostranjenjeni.

Kod formiranja 3D matematičkih modela jedan od osnovnih zadataka je i formiranje pravilnog konceptualnog modela. Za jednostavnije geometrije modelari su najčešće koristili kombinaciju Auto Cad-a i Surfera dok su se komplikovanije geometrije ili izbegavale ili pojednostavljivale. Sa razvojem alata kao što je ARANZ Hydro modelarima će biti omogućeno da formiraju i kompleksne hidrogeološke modele čime će se dobiti na tačnosti modela. ARANZ Hydro bi trebalo da reši probleme kao što su diskontinualni slojevi u konceptualnom modelu kao i sočiva raznih oblika.

Ukoliko ste zainteresovani kako testiranje napreduje napišite mi email na advancedgwt@gmail.com ili pozovite na +381-62-965-1748. Za prve impresije o programu možete otići na web sajt http://www.aranzgeology.com/Download.html i skinuti Viewer koji kada se instalira prikazuje osnovne mogućnosti programa.

Нема коментара:

Постави коментар